pühapäev, märts 29, 2009

Levels on väga kasulik!

Tuleb tunnistada, et ega ma levelite tööriistast senini suurt midagi jaganud. Kui aga tuli vajadus natuke kiirelt värve näppida, koukisin välja kunagi leitud tabeli levels tööriista omaduste kohta. Tuleb välja, et levels on värvikorrektuuri juures vaata et kõige võimsam tööriist. Sellega saab paika keerata peaaegu kõike, mis video või pildi värvide juures valesti võib olla, kontrastist valge bilansi ja värviskeemini välja.


Väike näide nässu läinud valge bilansi taastamisest vaid levelite tööriista abil:

Kaader on pärit Kinoonude uuest üliõpilaselust rääkivast muusikalist.

Uus huvitav raamat

Maagide kool -

Kui huvitav raamat!

Kaljuronimisest Horvaatias

Käisime eelmisel suvel Sloveenias ja Horvaatias kaljut ronimas, täpsemalt Osp'is ja Misja Pec'is ning Paklenica rahvuspargis. Viimases on suur hulk pikemaid (kuni 300m) ja lühemaid seinu. Enamus radu on polditud kuid on ka abironimise radasid ja ka natuke boulderingi. Misja Pec on aga Sloveenia kuulsamaid ronimiskohti.

Vaata pildialbumit!

Läksime lennukiga Riiast Milanosse, edasi rongiga Triestesse. Sealt häälega Sloveeniasse ning edasi häälega Horvaatiasse. Tagasi tulime samuti häälega.

Veidi pikemat juttu saab lugeda ka Firni kodukalt.

Benjamin Buttoni film

Leidsin täna filmi "The Curious Case of Benjamin Button" efektitööst kaks huvitavat lehekülge, kus saab vaadata, kuidas Brad Pitti ja Cate Blanchetti nooremaks-vanemaks tehti. Filmi selles osas, kus Pitt'i tegelaskuju oli vanem kui 50 aastat, tehtud pea asendus ja kogu osa kehast ülespoole oli kompjuutripilt. Suurepärane töö, kuna isegi seda enne teades oli väga raske silma millegi taha haakida.

Eriefektidega tegelesid selle filmi juures Digital Domain ja Lola FX (kuulub Hydraulx'i stuudio alla), esimene vanaduse ning teine noorendamisega. Kui vana Pitt oli puhas arvutitöö, siis noorendamise puhul kasutati kõva käsitööd - morfimist ning rotoskoopimist.

Täpsemalt vaata siit:
http://www.benjaminbuttonfx.com/
http://www.d2.com/benjamin_button_behind_the_scenes/

Pea asendused tuletasid mulle kohe meelde eelmise aasta mässamist rääkiva kuldkalaga, kellel samuti tuli teha zhelatiinist keha peale 3d pea, osades kaadrites oli aga terve kala animeeritud. Vaata ka pildigaleriid kuldkala tegemisest!

Lisaks veel ka video, kus räägitakse filmi saamise protsessist ja Benjamini tegemisest:

Uus ilme

Katse blogi uue väljanägemisega. Viimane postitus sai siia aastal 2006, vahepeal on palju vett merre voolanud ja asi vajas veidi värskendamist. Lisasin ka Apture plugina, millega saab igasugu linke mugavalt blogisse lisada.